Passend onderwijs en passende techniek bij Montessorischool De Flierefluiter

  • Home
  • projecten
  • Passend onderwijs en passende techniek bij Montessorischool De Flierefluiter

Wanneer je Montessorischool De Flierefluiter in Zwaag binnenstapt voel je je direct welkom. Het is gezellig, open en voorzien van de nieuwste technieken. Patricia Meyer, directeur van de school, vertelt: “Het is een geweldige school. Het is hier belangrijk dat iedereen elkaar kent. De jonge kinderen gaan veel om met de oudere kinderen. Het is een vreedzame school. We leren de leerlingen dat we allemaal anders zijn, maar toch samen”.

De Flierefluiter valt onder het STABO Hoorn (Stichting Algemeen Bijzonder Onderwijs). Hier valt ook Jenaplanschool de Tandem onder. Deze school is al lange tijd klant van MIEGROUP en erg tevreden. Toen de Flierefluiter op zoek was naar een partner in ICT was de keuze voor MIEGROUP snel gemaakt. In de zomervakantie heeft MIEGROUP diverse lokalen voorzien van ActivPanel digiborden, waarvan in twee lokalen met balancebox. Hiermee kan het bord eenvoudig omhoog voor de docent en omlaag voor de leerlingen. Voor de docenten zijn er nieuwe leerkrachtcomputers gekomen, de patchkast is opnieuw ingericht en er is een goede firewall geïnstalleerd. MIEGROUP heeft Chromebooks en iPads met Kidscovers en hoofdtelefoon geleverd en onze collega Joey Smit heeft iCoach Training gegeven (uitleg over het optimale gebruik van het digibord). Voor service en onderhoud blijft MIEGROUP continu betrokken.

Patricia: “Ik ben erg tevreden over de opstelling van de medewerkers van de MIEGROUP. Het plaatsen van de digiborden is heel netjes gegaan. Ze hebben zich rustig tussen ons door bewogen. Het enige wat jammer is, is dat er altijd onvoorziene zaken zijn. Dat heb je met techniek. Je komt gewoon dat soort dingen tegen, maar weet dat dat er bij hoort. Door hun beschikbaarheid en de wijze waarop ze zich opstellen, zou ik MIEGROUP zeker aanraden aan anderen.”

Wil jij weten of de diensten van MIEGROUP ook voor jou een oplossing bieden? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling via 0228-584888.

Meer weten over Montessorischool De Flierefluiter? Bezoek de website montessori-deflierefluiter.nl.