Nieuwe technieken en innovaties bij PCA

“Wij zijn de leukste school van Den Haag. En dan roept mijn team van heel Nederland. En hopelijk roepen de kinderen van heel Nederland,” vertelt directeur Zina Heikamp van Openbare Basisschool Prinses Catharina-Amalia (PCA) in Den Haag als we haar vragen iets over haar school te vertellen. De school is een afspiegeling van de samenleving en daar zijn ze heel trots op. Met een gedreven team richten zij zich op de toekomst. En daar horen ook nieuwe technieken en innovaties bij.

Recent heeft MIEGROUP PCA voorzien van een intercomoplossing, ledverlichting in het trappenhuis, gymzalen en kleedkamers, een presentatiescherm en nieuwe digiborden. Met het implementeren van MIE-CLOUD zijn we momenteel bezig. Zina: “We lieten al af en toe dingen doen via de MIEGROUP. Mijn ICT-coördinator en conciërge regelen dit. Van collega-directeuren hoorde ik daarnaast dat zij heel prettig samenwerken met MIEGROUP. Daar werd ik jaloers van en dat wilde ik ook!”

De samenwerking met MIEGROUP ervaart Zina als heel prettig. “Er is altijd ondersteuning en er wordt altijd meegedacht. Het is geen verkooppraatje, maar realiteit. Niet altijd het duurste van het duurste is het beste. Daar adviseren ze goed in. En de paraatheid is erg goed.”

Zina: “Ik vroeg laatst aan MIEGROUP: hebben jullie ook iets leuks met licht? Toen kwamen ze met een mooi idee. Het is prijzig, maar dat hoort bij innoveren. We willen dingen proberen. Met licht een klas omturnen tot een grot of een woud. Hoe gaaf is dat in de klas? Licht heeft impact op welbevinden en houding van kinderen. Daar willen wij meer over weten en mee experimenteren. MIEGROUP helpt ons hierbij door te vertellen wat de mogelijkheden zijn en hoe het werkt. Dat vind ik heel leuk.”

“En wat ik ook leuk vind: donderdag hebben wij managementoverleg. Vanuit MIEGROUP is scholing aangeboden. MIEGROUP weet precies wat er is en wat er kan. En dat vind ik dan geweldig om te kunnen melden: MIEGROUP heeft ons scholing aangeboden!”

Bij PCA zijn ze continu op zoek naar de beste manier waarop de leerkrachten digitaal ondersteunt kunnen worden. Maar wel op zo’n manier dat leerlingen hier het optimale uit halen. “Dat kinderen te pas en onpas een device kunnen pakken, daar willen we naar toe. Dat willen we verbeteren en aanscherpen. Ouders vinden dat leuk en sommige ouders vinden dat eng. Daar gaan we mee in gesprek. Het is altijd een speelveld om balans te vinden tussen de toegevoegde waardes en mogelijke gevaren.”

Wil jij weten of de diensten van MIEGROUP ook voor jou een oplossing bieden? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling via 0228-584888.

Meer weten over Openbare Basisschool Prinses Catharina-Amalia? Bezoek de website.