Met plezier werken bij Grent Gevelrenovatie dankzij automatisering

  • Home
  • projecten
  • Met plezier werken bij Grent Gevelrenovatie dankzij automatisering
Grent Gevelrenovatie BV in Zwaagdijk is al bijna 20 jaar gespecialiseerd in gevelonderhoud. Ze reinigen en renoveren (buiten)muren en gevels van gebouwen. Ze plaatsen steigers, metselen en herstellen de voegen die beschadigd of vervuild zijn door scheurvorming en vochtdoorslag. Maar Grent wordt bijvoorbeeld ook ingezet om de Amsterdamse metrostations schoon te maken. Projecten voeren ze altijd van A tot Z uit en dit maakt ze een aantrekkelijke partner.

Om een uur of zes ’s ochtends verzamelen alle werknemers zich in Zwaagdijk voor de daginstructie. Daarna waaien ze uit over Noord-Holland en een stukje Flevoland en Utrecht om hun werkzaamheden uit te voeren.

Barry Grent, eigenaar van Grent Gevelrenovatie BV, kijkt graag naar de toekomst en gelooft in de kracht van goede automatisering. “Wij werken niet meer met urenbriefjes, maar met een urenapp. Hier vullen de medewerkers zelfs hun uren en werkzaamheden op in. Dit is gekoppeld aan de administratie. Straks wil ik dat zij ook de benodigde machines en materialen hierop in gaan voeren. De administratie wordt dan automatisch ingevuld en hoeft alleen maar gecontroleerd te worden. En wij kunnen de medewerkers begeleiden in plaats van aansturen. We willen dus meer automatiseren naar de toekomst en ik denk dat we met een bedrijf als MIEGROUP aan deze toekomst kunnen werken”.

Een bedrijf in het gevelonderhoud dat meer wil automatiseren klinkt misschien een beetje raar. Barry: “Het is nodig om de kosten over langere tijd in balans te houden. Daarnaast moet ik nog 30 jaar werken, en dan wil ik wel 30 jaar met heel veel plezier werken. Dat gaat alleen als het makkelijk kan. Dus daar zoek je partners bij, die in dat verhaal passen. MIEGROUP profileert zich met snelle WiFi en overal kunnen werken. Dat wilde ik ook”.

MIEGROUP heeft voor Grent de installatietechniek en automatisering verzorgt. De computers zijn vervangen, MIE-CLOUD is aangemaakt en er is snelle WiFi geïnstalleerd. Daarnaast zijn er camera’s en een touchscreen scherm van ViewSonic opgehangen. Barry: “Op het scherm laten we doorlopend foto’s van huidige projecten zien. Dit is interessant voor bezoekers, maar ook tijdens de vrijdagmiddagborrel zorgt dit voor goede gesprekken. De projecten zijn onderwerp van gesprek en dit vergroot de binding in het team. Iedereen weet veel beter van elkaar waar hij mee bezig is. Door de automatisering is er veel meer teamgevoel en betrokkenheid”.

Wil jij weten of de diensten van MIEGROUP ook voor jou een oplossing bieden? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling via 0228-584888 of verkoop@miegroup.nl

Meer weten over Grent Gevelrenovatie? Bezoek de website www.gevelrenovatiegrent.nl.