Ruckus Wireless

 • Home
 • Ruckus WirelessSimply the Smartest Wireless for a Mobile World

Ruckus Wireless ontwikkelt innovatieve Smart WiFi producten om verbeterde mobiele connectiviteit te bieden. De snelgroeiende markt van mobiele devices stuwt de vraag naar WiFi-netwerken die voldoende bandbreedte en capaciteit kunnen bieden om innovatieve services te kunnen leveren. Ruckus Wireless biedt hiervoor de oplossing. Met een breed scala aan gespecialiseerde indoor en outdoor producten voorziet Ruckus Enterprise locaties en ISP’s wereldwijd van Smart WiFi.

Het geheim van de prestaties van Ruckus zit in hun gepatenteerde adaptieve antenne technologie, genaamd BeamFlex. Met deze technologie past het WiFi-signaal zich automatisch aan om een client optimaal te kunnen bedienen. Hiermee kunnen interferentiebronnen worden omzeild en worden mobiele devices, ook wanneer deze bewegen, voorzien van een stabiele verbinding. Naast BeamFlex bevat Ruckus nog veel meer gepatenteerde technologieën die het signaal verbeteren voor een uitstekend bereik en de mogelijk om veel gelijktijdige clients per access point te kunnen bedienen.

Onderwijs

Ruckus Smart WiFi biedt de technologie die scholen een veilige, draadloze infrastructuur van de allerhoogste klasse. Daarnaast biedt WiFi docenten en studenten de flexibiliteit om altijd en overal met draadloze apparaten toegang te krijgen tot belangrijke bestanden op het netwerk.

 • Honderden gelijktijdige gebruikers per access point
 • Beheer het netwerk op een centrale plek met de ZoneDirector
 • Gebruikers kunnen verschillende toegangsrechten krijgen

ZoneFlex Access Points

ZoneFlex access points combineren de befaamde BeamFlex technologie van Ruckus met adaptieve meshingsmogelijkheden. Deze techniek rekent uit wat de beste route is voor het draadloze signaal, met ‘s werelds beste WiFi als resultaat:

 • Drie tot vier keer betere dekking en betrouwbaarheid
 • Ongeëvenaarde ondersteuning voor IP-based streaming video en voice
 • Tot 500 gebruikers per access point


ZoneDirector

De Ruckus Wireless ZoneDirectors zijn de controllers van het ‘Smart WiFi’ netwerk. Ze maken gebruik van de Ruckus Smart/OS-software en maken uitgebreide managementopties mogelijk:

 • Beheer eenvoudig en centraal het netwerk en verschillende gebruikersgroepen
 • Seamless roaming tussen de access points
 • Rogue AP detectie en geavanceerde WiFi beveiligingsfeature


BeamFlex

Voor meer snelheid, minder fouten en directe beschikbaarheid van bandbreedte is BeamFlex de ideale oplossing. BeamFlex is de eerste adaptieve antenne technologie, die het bereik, doorvoer en netwerk capaciteit maximaliseert. De technologie zorgt voor de voordelen van MIMO op 802.11a/b/g/n devices.ZoneConnect

De gepatenteerde Ruckus technologie stroomlijnt de authenticatie, beveiliging en het troubleshooten van client devices. Met ZoneConnect verzekert u zich van Ruckus Zero-IT Activation™, Dynamic PSK™ (pre-shared key) en SpeedFlex™ technologieën, zodat u het gebruikersgemak kan vergroten terwijl de administratie en het troubleshooten van smartphones en tablets eenvoudiger wordt.

ChannelFly

De nieuwe aanpak voor het dynamisch managen van kanalen. Deze nieuwe innovaties zijn doorgevoerd op basis van ervaringen uit het verleden met carrier WLAN oplossingen, waar AP's goede capaciteit moeten leveren in drukke omgevingen en kanalen vaak druk bezet zijn. Met ChannelFly worden alle beschikbare kanalen onderzocht en op basis van beschikbare capaciteit worden devices toegewezen aan een kanaal.

Zoneflex R710

Het eerste Wave 2 product wat door Ruckus Wireless op de markt is gebracht, is de ZoneFlex R710. Met dit access point is het mogelijk om gelijktijdige transmissies van meerdere client-streams naar verschillende apparaten op dezelfde frequentie te sturen. Door de BeamFlex + antennes die geïntegreerd zijn in dit access point zal de dekking per gebruiker en per transmissie worden geoptimaliseerd. Hiermee haalt de R710 een aanzienlijk hogere performance en bereik. De R710 biedt doorvoersnelheden tot wel 1733 Mbps op de 5GHz band en 800Mbps op de 2.4Ghz en biedt het ondersteuning aan 500 geauthentiseerde gebruikers.Ruckus Unleashed

Ruckus Unleashed is de ideale oplossing voor WiFi in het midden tot klein zakelijke segment. Ruckus Unleashed maakt het mogelijk om Smart WiFi te bieden zonder gebruik te maken van een controller, waarmee men kosten kan besparen. De access points leveren dezelfde prestaties als de 'reguliere' ZoneFlex access points en beschikken hierbij ook over veel Smart WiFi features. Met Unleashed richt Ruckus Wireless zich op het MKB-segment voor WiFi netwerken op een locatie en t/m 500 gebruikers.

Unleashed zorgt ervoor dat er altijd een goed werkend WLAN netwerk wordt geboden. Het netwerk wordt opgebouwd uit een access point dat dient als virtuele controller die het netwerk aanstuurt en beheert. Daarnaast zal er een access point automatisch worden ingesteld als stand-by acces point. Mocht het gebeuren dat het primaire access point uitvalt, zal het stand-by access point de rol van virtuele controller direct overnemen. Zo zal het netwerk nooit uitvallen en kunnen ondernemingen altijd over WiFi beschikken.Voor de educatieve sector zijn er verschillende actiepakketten beschikbaar. Informeer naar de mogelijkheden bij onze verkoopafdeling via 0228-584888 of verkoop@miegroup.nl.